Sweetest Day is always the third Saturday in October.This h

admin/2022-05-13/ 分类:魔术师作文/阅读:
精英家教网>高中英语>题目详情1.SweetestDayisalwaysthethirdSaturdayinOctober.Thisholidayismuchmoreimportantin ...
精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
1.Sweetest Day is always the third Saturday in October.This holiday is much more important in some regions than in others (Detroit,Cleveland and Buffalo being the biggest Sweetest Day cities).It is a holiday that is gaining in popularity every year throughout the country.
Sweetest Day is celebrated on the third Saturday in October as a day to make someone happy.It is an occasion which offers all of us an opportunity to remember not only the sick,aged,and orphaned,but also friends,relatives and associates whose helpfulness and kindness we have enjoyed.
Over 60years ago,a Cleveland man,believing that the city's orphans and shut-ins too often felt forgotten and neglected,formed the idea of showing them that they were remembered.He did this through the distribution of small gifts.With the help of his friends and neighbors,he distributed these remembrances on a Saturday in October.During the years that followed,other Clevelanders began to participate in the celebration ceremony,which came to be called"Sweetest Day".In time,the Sweetest Day idea of spreading cheer to the poor was broadened to include everyone,and became an occasion for remembering others with a kind act or a small gift.And soon the idea spread to other cities all over the country.
Sweetest Day is not based on any single group's religious belief or on a family relationship.It is a reminder that a thoughtful word or deed enriches life and gives it meaning.Because for many people remembering takes the form of gift-giving,Sweetest Day offers us the opportunity to show others that we care,in a practical way.

28.Sweetest Day is celebrated toB.
A.spread religious belief                     
B.make someone cheer up
C.strengthen family relationship            
D.help the poor get out of trouble
29.Sweetest Day originated inB.
A.Detroit             
B.Cleveland               
C.Buffalo                  
D.New York
30.The underlined word"remembrances"in Paragraph 3 is closest in meaning to"C".
A.tasks               
B.ideas                    
C.gifts                   
D.pills
31.What can we know from the text?D
A.Sweetest Day is celebrated in the form of a family party.
B.Over 60years ago,men too often felt forgotten and neglected.
C.Only a few religions have the tradition to celebrate the holiday.
D.The idea of creating Sweetest Day came from a man who cared for orphans.
  • 试题答案
  • 练习册答案
  • 在线课程

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了美国甜蜜日的起源和这一天人们的风俗习惯.

解答 28.B.细节理解题.根据第二段Sweetest Day is celebrated on the third Saturday in October as a day to make someone happy可知美国甜蜜日是为了让人高兴起来;故选B.
29.B.细节理解题.根据第三段During the years that followed,other Clevelanders began to participate in the celebration ceremony,which came to be called"Sweetest Day".可知甜蜜日起源于克利夫兰;故选B.+
30.C.词义猜测题.根据文章With the help of his friends and neighbors,he distributed these remembrances on a Saturday in October可知与他的朋友和邻居的帮助下,他贡献这些回忆在十月的一个星期六;意为礼物,回忆,;故选C.
31.D.细节理解题.根据第三段Over 60years ago,a Cleveland man,believing that the city's orphans and shut-ins too often felt forgotten and neglected,formed the idea of showing them that they were remembered可知创造甜蜜的一天的想法来自于一个关心孤儿的;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
  • 导思学案系列答案
  • 导学精练中考总复习系列答案
  • 导学练小学毕业总复习系列答案
  • 导学新作业系列答案
  • 学考新视野系列答案
  • 学考英语阅读理解与完形填空系列答案
  • 学考精练百分导学系列答案
  • 学考传奇系列答案
  • 学海乐园系列答案
  • 星级口算天天练系列答案
  • 年级 高中课程 年级 初中课程
    高一 高一免费课程推荐! 初一 初一免费课程推荐!
    高二 高二免费课程推荐! 初二 初二免费课程推荐!
    高三 高三免费课程推荐! 初三 初三免费课程推荐!
    更多初中、高中辅导课程推荐,点击进入>>
    相关习题

    科目:高中英语 来源: 题型:填空题

    11.晚会结果开得很成功.The party turned out to be very successful./It turned out that the party was very successful..

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

    12.With the development of the economy,loose change (零钱) is often ignored by most of us.We have forgotten how those little,round metal pieces can add up.However,if you were a kid that had to clean the house for extra money,you'll understand how important it is.
    When I was a kid,I knew my parents could afford whatever I wanted,but Dad made me work for things that were"wants".I knew Dad always carried a lot of change in his pockets.He had taught me that enough pennies (便士) would still get me what I wanted in the end.
    Dad had his favorite reclining chair (躺椅) in his room where he would go after a long day at work. When he reclined in the chair,the change would fall from his pockets onto the floor under the chair,which was really a good chance for me to collect pennies.I'm sure he realized he had empty pockets when he took his clothes off,but he never said anything and never stopped sitting in the chair.
    My kids learned early that change worked just as well as dollars and they also knew their dad saw no value in change.In fact,he saw it as a pain-in-the-neck so instead of asking him for money,they always asked if they could have his change.
    Whenever I see a penny on a floor,I always pick it up.They've come in handy over the years,like at the check stand when someone needs a penny to check out,or my children are twelve cents short of their bus fare-little things,but important things.

    25.Why is loose change ignored at present according to the author?B
    A.Because people find it is of no use.
    B.Because people's lives have improved a lot.
    C.Because loose change is often noisy.
    D.Because loose change isn't easy to carry.
    26.Why did the author's father ask her to work for her own"wants"?B
    A.To help her earn a lot of money.
    B.To tell her that pennies add up.
    C.To save enough money for future use.
    D.To let her know it was hard to earn money.
    27.We can infer from Paragraph 3 that the author's fatherA.
    A.taught the author a good lesson       
    B.didn't care about loose change
    C.was really a hard-working person     
    D.was too tired to look after his child
    28.The underlined word"pain-in-the-neck"means that the author's husbandA.
    A.paid little attention to change        
    B.was really rich
    C.was very generous               
    D.had a problem with his neck.

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

    9.Do you like animals?If you do,you can go to visit the following zoos around America.
    Denver Zoo,Colorado
    The zoo covers 80 acres in all.It houses species from all over the world,including bears,elephants,giraffes,birds,monkeys and fish.The zoo is laid out in a large circle,with animals both inside and outside the circle.It houses 4,125 animals.
    Riverbanks Zoo,South Carolina
    It covers 170 acres.The zoo is the beautiful home of over 2,000 animals,including African elephants,kangaroos and koalas.Also,Riverbanks Zoo has a 70-acre botanical(植物的)garden with more than 4,200 species of native and foreign plants.
    Zoo Miami,Florida
    It is the largest and oldest zoo in Florida.Zoo Miami is also the only tropical(热带的)zoo in the United States.There are four main sections in the zoo:Asia,Africa,Amazon and Beyond,and Australia.Don't miss a ride on the air-conditioned monorail(单轨列车).It is a convenient and comfortable way to move between sections.And it also provides an amazing view of the zoo.
    Fort Worth Zoo,Texas
    The zoo has been named as a top zoo in the nation by Family Life magazine,The LA Times,and USA Today,and it made the list of top zoos in the South by Southern Living magazine.The zoo now is home to 5,000 native and foreign animals.
    Colorado Springs,Colorado
    America's only mountainside zoo spans 140 acres and has a collection of more than 750 animals,representing nearly 150 different species.Don't miss the wildly popular giraffe-feeding activity.

    21.Riverbanks Zoo would most probably attract those whoB.
    A.want to visit a tropical zoo
    B.love both animals and plants
    C.want a ride on a monorail
    D.love the giraffe-feeding activity
    22.Which of the following zoos has the most animals?C
    A.Denver Zoo.
    B.Riverbanks Zoo.
    C.Fort Worth Zoo.
    D.Colorado Springs.
    23.What makes Colorado Springs special?D
    A.Being the largest zoo in the US.
    B.Being named as a top zoo in the US.
    C.Having the largest number of animals.
    D.Being the only mountainside zoo in the US.

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

    16.Ola Orekunrin is the founder and managing director of the for-profit company,Flying Doctors Nigeria Ltd.,the first emergency air ambulance service in the country.
    In Nigeria,where road conditions can be poor,and rural clinics are often unprepared to deal with major medical emergencies,Flying Doctors has become a lifesaver,airlifting patients from remote areas to hospitals,and providing care on the way.
    London-born Orekunrin was inspired to set up the company after her 12-year-old sister died.When she was still in medical school in the UK,her sister was on holiday in Nigeria and unexpectedly needed emergency treatment.The nearest clinic wasn't able to treat her.The family tried to find an air ambulance to move her to an appropriate facility,but the quickest-available service was far away in South Africa.Her sister had died by the time a flight become available.
    "I was filled with deep sadness and almost anger,"Orekunrin says."I wanted to come to Nigeria and try to contribute in some way."
    After studying other models of emergency air ambulance in the UK and other parts of Africa,Orekunrin knew it would be the most effective way to help patients access to the proper facilities in a large area that is often difficult to travel by car.
    But getting Flying Doctors off the ground wasn't easy.Orekunrin began by renting aircraft as a way to keep costs down.She then established partnerships with hospitals across Africa and abroad and started her company nearly five years ago.The company now has 20helicopters and jets and a staff that includes seven senior flight physicians.
    Orkunrin has also worked toward improving medical care acoss Nigeria.Flying Doctors now provides scholarships to medical students and has established partnerships with rural non-governmental organizations,such as the Starlite Hopes Initiative,in Nigeria's Delta State,which offers care to the poor.
    Orekunrin hopes to keep finding new ways to improve medical service in Nigeria.The young doctor knows there are challenges ahead,but as she's always shown,even the sky is not the limit.

    32.What does Flying Doctors mainly do?B
    A.It provides people with free care.
    B.It transports patients quickly.
    C.It improves clinics'services.
    D.It helps to build roads.
    33.Orekunrin came up with the idea of founding Flying Doctors because ofB.
    A.her major
    B.her personal tragedy
    C.the big profits it could make
    D.the success of such services in the UK
    34.The underlined word in the text meansB.
    A.airport     B.hospital      C.city     D.organization
    35.Which of the following can best describe Orekunrin?A
    A.Caring and determined.
    B.Honest but bad-tempered.
    C.Ambitious and friendly.
    D.Innocent and single-minded.

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

    6.Like many new graduates,I left university full of hope for the future but with no real idea of what I wanted to do.My degree,with honors,in English literature had not really prepared me for anything practical.I knew I wanted to make a difference in the world somehow,but I had no idea how to do that.That's when I learned about the Lighthouse Project.
    I started my journey as a Lighthouse Project volunteer by reading as much as I could about the experiences of previous volunteers.I knew it would be a lot of hard work,and that I would be away from my family and friends for a very long time.In short,I did not take my decision to apply for the Lighthouse Project lightly.Neither did my family.
    Eventually,however,I won the support of my family,and I sent in all the paperwork needed for application.After countless interviews and presentations,I managed to stand out among the candidates and survive the test alone.Several months later,I finally received a call asking me to report for duty.I would be going to a small village near Abuja,Nigeria.Where?What?Nigeria?I had no idea.But I was about to find out.
    After completing my training,I was sent to the village that was small and desperately in need of proper accommodation.Though the local villagers were poor,they offered their homes,hearts,and food as if I were their own family.I was asked to lead a small team of local people in building a new schoolhouse.For the next year or so,I taught in that same schoolhouse.But I sometimes think I learned more from my students than they did from me.
    Sometime during that period,I realized that all those things that had seemed so strange or unusual to me no longer did,though I did not get anywhere with the local language,and I returned to the United States a different man.The Lighthouse Project had changed my life forever.

    28.What do we know about the author?B
    A.His dream at university was to become a volunteer.
    B.His university education focused on theoretical knowledge.
    C.He took pride in having contributed to the world.
    D.He felt honored to study English literature.
    29.According to Paragraph 2,it is most likely that the authorA.
    A.felt sad about having to leave his family and friends
    B.asked previous volunteers about voluntary work
    C.attended special training to perform difficult tasks
    D.discussed his decision with his family
    30.In his application for the volunteer job,the authorA.
    A.faced strong competition from other candidates
    B.went through challenging survival tests
    C.wrote quite a few papers on voluntary work
    D.participated in many discussions
    31.What can we infer from the author's experiences in Nigeria?C
    A.He had overcome all his weaknesses before he left for home.
    B.He had learned to communicate in the local language.
    C.He found some difficulty adapting to the local culture.
    D.He was chosen as the most respectable teacher by his students.

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

    13.The prizes weredistributed(分发) among the five winners.

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

    10.He won the election because he got most vote.vote改votes.

    查看答案和解析>>

    科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

    2.How to cool yourself without air conditioningIn summer,with the temperature slowly rising,we turn to air conditioning for comfort.(36)C.Actually,you can do many things to keep you cool without air conditioning.
    Dress appropriately.Be dressed in light-colored cotton clothes.Light colors reflect heat,while dark colors absorb heat.(37)D.This will help since sitting on leather will actually make you feel a lot hotter.
    If your house is surrounded by a lawn or garden,plant trees that throw enough shade on the building(38)E.Grow vines(藤本植物)on the sides of your house which get hotter.(39)G.Turn off the fans and lights if they are left on.To heat food,use the microwave instead of the gas stove (煤气灶).Finish off cooking in the morning before the heat gets to you,or put it off until late in the evening.Avoid standing for long hours in front of the gas stove during the afternoon.
    Most of the methods mentioned aboveare not only economical,but also environment-friendly.(40)F.

    A.Sit in the shade-it's cooler.
    B.Don't open the windows till the sun goes down.
    C.But what can you do if the air conditioning system fails?
    D.If you have a leather sofa,cover it with a white bed sheet.
    E.These will keep your house cooler by blocking direct sunlight.
    F.So why not help the earth by avoiding using air conditioning at all?
    G.Turn off all sources of heat,especially those that aren't being used.

    查看答案和解析>>

    TAG:
    阅读:
    扩展阅读:
    下一篇:没有了 上一篇:童年河读后感2
    陪伴作文网 http://www.fasminturn.com